Екстензивни Покривни Градини

ПОКРИВНИ ГРАДИНИ – ОЗЕЛЕНЯВАНЕ НА ТЕРАСИ И БАЛКОНИ, ПЛОСКИ И НАКЛОНЕНИ ПОКРИВИ

Една от водещите тенденции в модерното озеленяване е изграждането на зелен покрив. Все повече увеличаващият се интерес към тези покривни градини ги правят идеално решение за презастроения град. Все повече архитекти започват да планират направа на покривно озеленяване още в етап проектиране на новите сгради. Предимствата на тези покриви са наистина много, като се започне от отличната хидроизолация и се стигне до уникалната визия и усещане, които създават тези градини. Ако и вие искате да се възползвате от многобройните предимства на покривни градини, нашият екип ще ви помогне да изберете най-добрия вариант и да изградим мечтаната за вас зелена площ.

ВИДОВЕ ПОКРИВНИ ГРАДИНИ

Необходима е ежеседмична поддръжка на зелените площи

Изискват малко или никаква поддръжка на зелените площи

Екстензивен Зелен Покрив

Предимства на Екстензивния Зелен Покрив

Шумопоглъщащи, изключително цветни и радващи окото зелени покриви

Намалява количеството на дъждовните води, които обикновено биха поели воронките и улуците на покрива

Намаляват вредното влияние на слънчевите лъчи, намаляват значително температурата през лятото, а през зимата целия пласт интензивно озеленяване играе роля на топлоизолация

Оптимално използване на свободните покривни пространства, създавайки атрактивна паркова среда

„КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕКСТЕНЗИВНИЯ ЗЕЛЕН ПОКРИВ“

Екстензивните зелени покриви представляват озеленени с ниски силно сухоустойчиви растения, които изискват малко или никаква поддръжка. Това са изключително леки покриви, много подходящи за наклонени покрив. Подходящи са и за покриви, които не се използват толкова интензивно. Растенията, които се засаждат не изискват повече от 20 см почвен субстрат, обикновено се подбират различни сукуленти – седуми, ниско цъвтящи и декоративни треви.

Система за Екстензивен Зелен Покрив NOPHADRAIN

  1. Сухоустойчива растителност – седум/седум чим
  2. Олекотен почвен субстрат
  3. Дренажен композит
  4. Противокоренова хидроизолационна мембрана
  5. Битумна мембрана

Обобщено, ако имате зелен покрив, за който не искате да полагате много грижи – екстензивният зелен покрив е за вас. Ако обаче искате да озелените тераса или балкон, а защо не и площите над подземни гаражи с тревен чим и декоративни храсти – вашето решение е интензивно озелененият покрив.