Формалната градина

Озеленяване на градината в класически стил

Създадени, за да покажат надмощието на човека над природата. Тези тип озеленяване на градината се отличават със строга симетрия. Най-успешните и известни примери на такива градини се намират във Франция и Италия. Тези градини са били белег за добро положение и богатство, отражение на симетрията на големите къщи на притежателите си.

5 ключови елемента на формалните градини:

озеленяване на градини

1 Симетрия

Тя е ключова за дизайна на формалната градина. Първите стъпки за озеленяване на градината трябва да е изготвяне на адекватен ландшафтен проект, който да следвате много строго. Дали става въпрос за една главна ос или няколко, симетрията е баланса на тези градини.

озелеване на двора

2 Статуи.

Част от озеленяването на градината е използването на статуи на божества или митични създания. В днешно време се използват най-различни статуи, които да служат като акцент в композицията и озеленяването.

дървета и храсти

3 Топиария.

Това са подрязани в определени форми декоративни храсти, най-вече от вечнозелени видове. Могат да са спирали, конуси или сфери. Използването на топиария е просто задължително, за да допринесете за усещането на този тип градини.

озеленяване

4Декоративни архитектурни елементи.

Използват се амфори, балюстради и красиви съдове с много орнаменти, в които да се засадят цветя или просто да служат като фокус на композицията

5 Естествен камък.

Основен архитектурен елемент, кото да допринесе за успешното озеленяване е използването на естествен камък с правилна форма, които оформя пространствата.

Необходимо е да познаваме главните принципи на тези градини, за да можем да пречупим през визията си на дизайнери модерните формални градини и да изберем кои точно принципи можем да променим или изключим от композицията.

Искате ли и вашата градина да е в класически стил? Предлагаме изработване на проекти за озеленяване на дворове и градини в различни стилове. Свържете се с нас и освен с ландшафтния дизайн ще ви помогнем и с озеленяване на градината, както и с много нови идеи.

ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ
2019-02-04T19:02:00+00:00