ФОНТАНИ, ВОДНИ ЕФЕКТИ И ВОДОПАДИ

 оживете градината с ново езерце

 

Разнообразете двора си с водно огледало или езерце

Ако искате атракция във вашето зелено пространство замислете се за различни водни ефекти. Независимо дали изберете да изградите фонтан, изкуствен водопад или езеро, водния ефект винаги е една добра дългосрочна инвестиция. Вашата градина ще бъде разнообразена с приятния ромон на водата.

За какво трябва да помислите ако смятате да изградите воден ефект

Помислете какъв воден ефект би ви харесал най-много - водопад, езрце или фонтан

Местоположение - Помислете за мястото във вашата градина, където ще ви помогнем да изградите водния елемент

Захранване - от къде ще има възможност да захрани водния ефект с ток и вода

градински водопад

ФОНТАНИТЕ – перфектното решение да добавите воден ефект в градината

Много красиви и атрактивни водни ефекти в градината. Фонтани могат да се изградят от различни елементи, най-често това са  архитектурни елемнти тип скулптура на няколко етажа, фонтани включва бликащи урни, обливащи се камъни, както и всички видове нестандартни фигури, които се обливат или пръскат вода.   Атрактивно решение за малка градина или представителна площ. Може да изградите фонтан в близост и до кът за отдих в градината. Звукът на водата винаги действа успокояващо.

Много популярност набират и така наречените „сухи фонтани“. Те са много подходящи за обществени пространства и големи площади. Интересен вариант са и за частните зелени пространства. Винаги привличат голям интерес и са много атрактивни за децата.

Предимства на фонтаните:

Перфектни за представително място

Фонтаните са атрактивни, привличащи птички, пеперуди и други атрактивни представители на животинския свят

Атрактивни цени на фонтани и икономични - използват една и съща циркулираща вода

фонтан
изкуствено водопадче

Изкуствени Водопади

Водни ефекти от този вид са наистина притегателен център в зелените пространства. Знаете ли, че е научно доказано, че около потоци и водопади въздухът е наситен с отрицателно заредени йони, което може да ви накара да се чувстваме добре и спокойни. Наистина, веднъж влезли в нашето кръвообръщение, отрицателно заредените йони са отговорни за биохимични реакции в тялото ни. Това са повишено чувство за енергичност, подобряване на депресия и по-лесно отърсване от стреса в ежедневието ни. За това, доверете се на нашите специалисти и създайте изкуствен водопад във вашата градина!

Градинските водопади могат да бъдат с включено или без езеро в основата си.

 • Изкуствени водопади с езеро – в основата водата се събира в езеро. Използва се циркулация на една и съща вода. Нашите специалисти могат да добавят и автоматично допълване, което да компенсира естественото изпаряване на водата и да осигури добрата работа на помпата в системата.
 • Изкуствени водопади без езеро – в основата водата се събира в скрит съд с помпа, която отново върти една и съща вода, към системата се монтира механичен поплавък, който да следи нивото и да допълва автоматизирано вода в системата, когато тя се изпари под влияние на атмосферните условия. Интересен и много предпочитан вариант за по-малки пространства.

Добавете поток

Независимо дали ще изградим бързей или спокойно течащ виещ се поток, той ще създаде пространственост на вашия водопад. Потоците обикновено се изграждат по подобие на естествените речни легла, за да се доближат максимално до начина по който майката пророда е изваяла речните корита.

Предимства на изкуствените водопади:

  Притегателен център в градината

  Изкуствения водопад действа успокояващо и релаксиращо

  Водопадите са икономични - позволяват циркулиране на една и съща вода

  Обадете ни се за консултация

   

  (359) 895 035 570

  office@greenartbg.com

  София, бул. Сливница 212 в

  Изберете професионална фирма за озеленяване

  В Грийн Арт никога не правим компромис с качествения краен продукт – вашето удовлетворение от красивата градина. Използваме само най-модерна техника и методи в озеленяването на градини и дворове

  Нашите ландшафтни архитекти и градинари с богат опит както с големи и корпоративни зелени площи, така и с частни градини ще се погрижат за вашата зелена площ. Уверете се в това и ни се обадете за оглед още сега!

  Това, което ни различава от другите фирми за озеленяване в София е нестандартния и креативен подход към всеки проект за озеленяване.  Целият ни екип се стреми да бъде винаги в крак с новите тенденции.