Водни ефекти

ФОНТАНИ, ВОДНИ ЕФЕКТИ И ВОДОПАДИ

Ако искате атракция във вашето зелено пространство замислете се за различни водни ефекти. Независимо дали изберете да изградите фонтан, изкуствен водопад или езеро, водния ефект винаги е една добра дългосрочна инвестиция. Вашата градина ще бъде разнообразена с приятния ромон на водата.

 

За какво трябва да помислите ако смятате да изградите воден ефект

Помислете дали искате фонтан, водопад или езеро

„Местоположение“

Помислете за мястото във вашата градина, където ще ви помогнем да изградите водния елемент

„Захранване“

Добре помислете от къде ще се захрани водния ефект със ток и вода

Фонтани

Фонтаните са перфектното решение да добавите воден ефект към вашата зелена площ

Много красиви и атрактивни водни ефекти в градината. Фонтани не включва само конвенционалните архитектурни елемнти тип скулптура на няколко етажа, фонтани включва бликащи урни, обливащи се камъни, както и всички видове нестандартни фигури, които се обливат или пръскат вода.   Атрактивно решение за малка градина или представителна площ. Може да изградите фонтан в близост и до кът за отдих в градината. Звукът на водата винаги действа успокояващо.

Много популярност набират и така наречените „сухи фонтани“. Те са много подходящи за обществени пространства и големи площади. Интересен вариант са и за частните зелени пространства. Винаги привличат голям интерес и са много атрактивни за децата.

Предимства на фонтаните:

перфектни за представително място

атрактивни, привличащи птички, пеперуди и други атрактивни представители на животинския свят

икономически изгодни – използват една и съща циркулираща вода

перфектни за представително място

Разгледайте някои от нашите изградени обекти

Изкуствени Водопади

Водни ефекти от този вид са наистина притегателен център в зелените пространства. Знаете ли, че е научно доказано, че около потоци и водопади въздухът е наситен с отрицателно заредени йони, което може да ви накара да се чувстваме добре и спокойни. Наистина, веднъж влезли в нашето кръвообръщение, отрицателно заредените йони са отговорни за биохимични реакции в тялото ни. Това са повишено чувство за енергичност, подобряване на депресия и по-лесно отърсване от стреса в ежедневието ни.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=“1_2″ layout=“1_2″ spacing=““ center_content=“no“ link=““ target=“_self“ min_height=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“left top“ background_repeat=“no-repeat“ hover_type=“none“ border_size=“0″ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““ margin_top=““ margin_bottom=““ animation_type=““

Градинските водопади могат да бъдат със и без езеро в основата си.

  • Изкуствени водопади с езеро

    – в основата водата се събира в езеро. Използва се циркулация на една и съща вода. Нашите специалисти могат да добавят и автоматично допълване, което да компенсира естественото изпаряване на водата и да осигури добрата работа на помпата в системата.

  • Изкуствени водопади без езеро

    – в основата водата се събира в скрит съд с помпа, която отново върти една и съща вода, към системата се монтира механичен поплавък, който да следи нивото и да допълва автоматизирано вода в системата, когато тя се изпари под влияние на атмосферните условия. Интересен и много предпочитан вариант за по-малки пространства.

Добавете поток

Независимо дали ще изградим бързей или спокойно течащ виещ се поток, той ще създаде пространственост на вашия водопад. Потоците обикновено се изграждат по подобие на естествените речни легла, за да се доближат максимално до начина, по който майката пророда е изваяла речните корита.

Предимства на изкуствените водопади:

притегателен център в градината

действат успокояващо и релаксиращо

икономически изгодни – използват една и съща циркулираща вода

Разгледайте някои от нашите изградени обекти

Езера

Ние разбираме, че водните ефекти са сериозна инвестиция, за това сме насреща да ви помогем с изграждането на мечтаните водни ефекти. Изкуствените езера са също толкова атрактивни колкото фонтаните и водопадите, а комбинацията им е още по-красив елемент в зелените пространства. Езерата в повечето случаи съчетават много елементи – декоративни камъни, водни растения или разнообразие от рибки. Някои езера са част от изграден на обекта изкуствен водопад. Други са съчетани с интересни фонтани с разнообразни дюзи с водни струи. Всеко подобно водно съоръжение е уникално по рода си.

Предимства на езерата:

сравнително лесна поддръжка

възможности за комбинация с други водни ефекти – фонтани, водопади

постоянно променящ се воден ландшафт неповторим по своята същност