Озеленяване2019-01-29T15:35:24+00:00

ОЗЕЛЕНЯВАНЕ СОФИЯ

Изграждане на нови зелени площи, дворове и градини

затревяване хидропосев

Грийн Арте фирма за озеленяване в София, която ви предлага качествени решения за озеленяване на дворове и градини. Стремим се да предлагаме затворен цикъл на озеленяване на нашите клиенти. Можете да разчитате на нас от оформяне на вертикална планировка, изграждане на поливни системи, озеленяване на градината, до озеленяване на зелен покрив и вертикално озеленяване. Стремим се да изграждаме всичките наши проекти с най-новите технологии в модерното озеленяване. Ние постоянно се учим, развиваме уменията си и търсим нови и различни продукти, които да са по-конкурентни и качествени, от това което масово можете да намерите на пазара. Независимо дали става въпрос за озеленяване на малък двор, частен двор или по-голяма градина, ние подхождаме винаги с индивидуален подход.

НАШИЯТ НАЧИН НА РАБОТА

ЕДИНИЧНИ УСЛУГИ ОЗЕЛЕНЯВАНЕ

Оформяне на терена

Включва отнемане на ненужен горен слой почва или насипване и оформяне на обратен насип, създаване на необходимите наклони за водооттичане. Тук се включва и фрезоване на терена, за да може да озеленим и направим вашата градина по-красива. Като професионална фирма за озеленяване в София ние знаем колко е важен този първи етап от озеленяването на вашия двор.

вертикална планировка озеленяване
хумусна почва

Вкарване на хумусна почва за озеленяване

За да могат да се развиват добре декоративните дървета и храсти и да имате красива маслено зелена трева доставката на хубава и плодородна хумусна почва е задължително. Насипване на хумусна почва е част от озеленяването на нови частни дворове и градини. Подготовката на терена с хумусна почва включва:

 • механизирано вкарване на хумус
 • грубо разстилане на почвата
 • грубо заравняване на хумуса
 • фино заравняване на плодородната почвата

Изграждане на Поливна Система

Водата е от първостепенна необходимост за всяка градина! Ако искате да имате хубава трева и здрави и красиви дървета и храсти е задължително изграждането на поливна система.

поливни системи софия
затревяване

Затревяване с тревна смеска

Без никакво съмнение това си остава най-популярният начин за засяване на трева. „Грийн Арт“ работи само с професионални тревни смески. Те се подбират според вида на градините за озеленяване, климатичните условия, начина на поливане и количеството вода, което ще получава. При нас може да се възползвате от:

 • ръчно затревяване
 • машинно затревяване
 • хидропосев

Можете да се възползвате от нашата услуга за озеленяване на тревни площи на цена от 3,50 лв/кв.м /без ДДС/

Затревяване с тревен чим

Един изключително бърз начин да получите красива градина. Това са готови затревени парчета – чимове, които се инсталират на предварително добре заравнения и подготвен за озеленяване терен. Много важен момент преди полагането на тревния чим е подбора на подходящия тип и вид чим според вида на поливане, климатичните и почвени условия. Вече има тревни чимове, които издържат на поливане и със солена вода. Важно е да знаете, че изберете ли тревен чим трябва да осигурите регулярно поливане с много вода!

Ако все още се двоумите дали да изберете затревяване с тревно семе или чим, може би ще ви е интересно да прочетете нашата статия „Кое е по-добре за вашия двор – озеленяване с тревени чимове или тревно семе?“

тревен чим

Можете да се възползвате от нашата услуга за озеленяване с тревен чим на цена от 12,50 лв/кв.м /без ДДС/

засаждане на дървета и храсти

Засаждане и доставка на декоративни дървета и храсти

Независимо дали става въпрос за засаждане на едроразмерна растителност или декоративни храсти, може да разчитате на разнообразие от декоративни дървета и храсти , с които работим. Държим изключително много на качествената растителност, нашите доставчици са водещи производители на декоративна растителност в България.

Изграждане на изкуствени езера и водопади, декоративни фонтани

Независимо дали изберете да изградите фонтан, изкуствен водопад или езеро, водния ефект винаги е една добра дългосрочна инвестиция. Вашата градина ще бъде разнообразена с приятния шум на водата.

Грийн Арт може да изгради за вас

 • Декоративни форнтани – бликащи урни, обливащи се камъни, както и всички видове нестандартни фигури, които се обливат или пръскат вода

 • Изкуствени водопади с различна височина, сложност и нива на потока

 • Изкуствени езера в комбинации с декоративни камъни, водни растения или разнообразие от рибки

скален кът

Изграждане на скален кът в градината

Ако искате да разчупите озеленяването на вашия двор издраждане на скален кът е идеалното решение. Нашият екип ще комбинира за вас най-подходящите растения за скален кът или алпинеум с интересни и декоративни камъни. Нашите градинари ще направят уникален и красив скален кът, на който да се радвате години наред.

Може би ще ви е интересно да прочетете още по темата “ Защо да създадем скална градина и воден елемент в градината“

Можете да се възползвате от нашата услуга за аранжиране на скален кът на цена от 25 лв/кв.м /без ДДС и материали/

Преди реализиране на оглед може да помислите върху няколко въпроса:

 • Какви са вашите очаквания за зелената площ? Как си представяте градината?

 • Какви архитектурни елементи си представяте: пейки, перголи, беседки?

 • Желаете ли водни ефекти – изкуствени езерца, водни огледала, фонтани?

 • Представяте ли си алеи и от какъв тип: плочопътеки от естествен камък на тревна фуга, изкуствена настилка или друг тип след обсъждане на идеите?

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС

 • Бързина и качествено изпълнение

 • Внимание към детайла

 • Винаги мислим за функционалността на зелената площ

 • Винаги се ръководим от вашите желания

 • Постоянно се осъвършенстваме и винаги сме в крак с новите тенденции и методи за озеленяване

РАЗГЛЕДАЙТЕ ПОСЛЕДНИТЕ НИ ОБЕКТИ

ВСИЧКИ ПРОЕКТИ