Скален кът в градината

Скален кът или алпинеум в градината

Защо да създадем скален кът или алпинеум?

Ето и 3 причини, които да ви накарат да се насочите към изграждане на  скален кът или алпинеум:

скален кът
  • Те изискват малко поддръжка

  • Актуални и атрактивни са през всички сезони на годината

  • Сами по себе си са акцент в градината и внасят характер и уникалност, тъй като камъкът е жив елемент

скален кът

Необходима ли ви е друга причина, за да се замислите и вие да изградите в скален къ в градината, изкуствена скална река или алпинеум?

Този тип градини набират доста голяма популярност последните години. Те са модерен и уникален елемент в озеленяването.

Независимо дали са създадени на равно пространство или скат, те са висшия пилотаж при дизайна на терен. Крайният резултат е смесица между камък и растения и доста често е само във въображението на дизайнера. Почти невъзможни за проектиране на хартия, уникалността на скалния кът е в това, че нито един камък не е еднакъв с друг, за това аранжирането им на терен е така важно.

Скалният кът в градината може да направите на характерно място, където той да бъде акцент в озеленяването. Намерете красиви камъни и аранжирайте заедно с подходящи растения за скален кът. Обикновено растенията за скален кът са ниски, декоративни храсти, треви и цъфтящи растения, които не достигат повече от 1м. За акцент в алпинеума може да подберете и някой по-висок декоративен храст или малко дръвче като „Палмовидния клен’ /Acer Palmatum ‘Bloodgood“/ или пък иглолистно като хвойна –  Juniperus scopulorum ‘Moonglow’. Ако пък желаете скалната градина да е алпинеум – подберете само такива растения, които типично растат в планинските ширини. Обикновено това са сухоустойчиви растения, които не изискват много грижи – различни сукуленти и хвойни. Може да добавите и малко цвят с декоративни карамфили.

Развихрете въображението си!

Ако и вие търсите професионална фирма за озеленяване, която да озелени вашия двор  или се замисляте да изградите алпинеум или скален кът във вашия двор или градина, свържете се с нас. Нашите специалисти с голямо удоволствие ще помогнат заедно на сбъднем мечтания от вас зелен оазис.

2019-02-02T17:30:52+00:00